Răspuns :
Răspuns:
[tex] | \frac{5}{4} x - \frac{5}{6} | = \frac{15}{2} \\ \frac{5}{4} x - \frac{5}{6} = \frac{15}{2} = 15x - 10 = 90 \\ 15x = 100 \\ x = \frac{20}{3} \\ \frac{5}{4} x - \frac{5}{6} = - \frac{15}{2} = 15x - 10 = - 90 \\ 15x = - 80 \\ x = - \frac{16}{3} \\ x1 = \frac{20}{3} \\ x2 = - \frac{16}{3} [/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.