Răspuns :
Explicație pas cu pas:
[tex]1 - (( \frac{1}{12} - \frac{1}{16} + 7 \div 24) \div ( - \frac{1}{4} ) - \frac{1}{2} ) \times ( - \frac{16}{3} ) = 1 - (( \frac{1}{12} - \frac{1}{16} + \frac{7}{24} ) \div ( - \frac{1}{4} ) - \frac{1}{2} \times ( - \frac{16}{3} ) = 1 - (( \frac{4 - 3 + 14}{48} \div( - \frac{1}{4} ) - \frac{1}{2} ) \times ( - \frac{16}{3} ) = 1 - ( \frac{5}{16} \div ( - \frac{1}{4} ) - \frac{1}{2} ) \times ( - \frac{16}{3} ) = 1 - ( - \frac{5}{16} \times 4 - \frac{1}{2} ) \times ( - \frac{16}{3} ) = 1 - ( - \frac{5}{4} - \frac{1}{2} ) \times ( - \frac{16}{3} ) = 1 + \frac{7}{4} \times ( - \frac{16}{3})= 1 - \frac{7}{4} \times \frac{16}{3} = 1 - 7 \times \frac{4}{3} = 1 - \frac{28}{3} = - \frac{25}{3} [/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.