Răspuns :
Explicație:
În redactarea rezumatului se prezintă, pe scurt, întâmplările principale, fără comentarii, aprecieri. De asemenea, textul trebuie să fie mai scurt decât cel inițial, respectându-se structura compunerii ( părțile componente ale compunerii: introducere, cuprins și încheiere), iar pentru pronume și verbe se folosește persoana a III-a; totodată, se folosește doar vorbirea indirectă, așadar nu folosim dialogul.
În ceea ce privește timpurile verbale, se recomandă folosirea verbelor la modul indicativ, timpul prezent sau perfect compus ( fără imperfect și perfect simplu). În același timp, este foarte important să se respecte relația cauză- efect, iar legătura dintre evenimente să se realizeze prin cuvinte și expresii, precum: apoi, la început, după aceea, de aceea, deoarece, pentru + verb la infinitiv.
În redactarea rezumatului se evită folosirea datelor despre autor sau despre operă, rezumarea portretelor personajelor. De asemenea, este important să nu folosim citate, figuri de stil, cuvinte regionale, argotice; arhaismele sunt de evitat, precum și utilizarea, în mod excesiv, a verbelor la gerunziu, iar repetițiile pot fi reduse prin sinonimie.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Studii sociale. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.