Răspuns :
x/y = 4/7=k => x=4k y= 7k
7-4=3k
36:3=12 => k =12
=> a=4 * 12=48
b=7* 12=72
7-4=3k
36:3=12 => k =12
=> a=4 * 12=48
b=7* 12=72
Răspuns:
x = -48
y = -84
Explicație pas cu pas:
Alcătuim sistemul de ecuații:
[tex]\left \{ {{\frac{x}{4}=\frac{y}{7}} \atop {x-y=36}} \right.[/tex]
Găsim x din prima ecuație:
[tex]x=\frac{4y}{7}[/tex]
Substituim valoarea obținută lu x într-a două ecuație:
[tex]\frac{4y}{7}-y=36\\\\4y-7y=252\\\\-3y=252\\\\y = \frac{252}{-3}\\\\y=-84[/tex]
Substituim valoarea obținută lu y în prima ecuație:
[tex]\frac{x}{4}=\frac{-84}{7}\\\\x=\frac{4*(-84)}{7}\\\\x=4*(-12)\\\\x=-48[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.