Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
ax + b = 2(x + 3), (∀) x ∈ R
Asadar, pentru x = 0
a*0 + b = 2(0 + 3)
b = 6
si pentru x = 1
a*1 + 6 = 2(1 + 3)
a + 6 = 8
a = 2.
Atunci 5a - b = 5*2 - 6 = 10 - 6 = 4
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
ax + b = 2(x + 3) <=>
ax + b = 2x + 6 =>
a = 2 ; b = 6 =>
5a - b = 5·2 - 6 = 10 - 6 = 4
5a - b = 4
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.