Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
2^6*5^6 : 10^5 = (2*5)^6 : 10^5 = 10^6 : 10^5 = 10
___________
(15^2)^5 : (3^9*5^8) = 15^10 : (3*3^8*5^8) = 15^10 : (3*15^8)
= 15^2 : 3 = 3^2*5^2 : 3 = 3*5^2
___________
(25*4)^10 : (2^19*5^19) = 100^10 : 10^19 = (10^2)^10 : 10^19
= 10^20 : 10^19 = 10
___________
(7^2)^5 : 49^3*5^0 = 49^5 : 49^3 * 1 = 49^2 = 7^4
___________
225*15^5*0^12 = 0
___________
1^200 *(5*6)^5 : 30^3 = 1*30^5 : 30^3 = 30^2
___________
4^12*8^8 : 16^10 = (2^2)^12 *(2^3)^8 : (2^4)^10 = 2^24*2^24 : 2^40
= 2^48 : 2^40 = 2^8
___________
9^5*27^4 : 3^20 = (3^2)^5*(3^3)^4 : 3^20 = 3^10*3^12 : 3^20
= 3^22 : 3^20 = 3^2
___________
5^5*25^10 : 125^7 = 5^5*(5^2)^10 : (5^3)^7 = 5^5*5^20 : 5^21 = 5^25 : 5^21 = 5^4
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.