Răspuns :
a)
[tex]({2^4 + 7× [31 + 10 × (3^7: 3^5 + 3^2: 3^1 ) - 49]} ): 73 = [/tex]
[tex]{(2^4 + 7× [31 + 10 × (3^2 + 3^1 ) - 49])} : 73 = [/tex]
[tex] [{2^4 + 7× (31 + 10 × 12 - 49)]} : 73 = [/tex]
[tex] [{2^4 + 7× (31 + 120 - 49)]} : 73 = [/tex]
[tex] [{2^4 + 7× (151 - 49)]} : 73 = [/tex]
[tex] ({2^4 + 7× 102)} : 73 = [/tex]
[tex] ({16 + 714)} : 73 = 730 \div 73 = 10[/tex]
b)
[tex]({[( {2}^{15} × {3}^{13} ×5^7): ( {2}^{13} × {3}^{12} ×5^5 ) – 2^4×3: 8] : 49-2}):2019^0 = [/tex]
[tex]{[ ({2}^{15 - 13} × {3}^{13 - 12} × {5}^{7 - 5} – 16×3: 8): 49-2] }:2019^0 = [/tex]
[tex]{[ ( {2}^{2} × {3}^{1} × {5}^{2} – 48: 8): 49-2] }:1 = [/tex]
[tex]{[ ( 4 ×3 × 25 – 6): 49-2] }:1 = [/tex]
[tex]{[ ( 300 – 6): 49-2] }:1 = [/tex]
[tex](294 \div 49 - 2) \div 1 = (6 - 2) \div 1 = 4[/tex]
c)
[tex](3 · {10}^{3} + 2×10^2 + 4): 3^2× 2 + [20 + (202 : 2 - 51) - 2019^0]= [/tex]
[tex](3000+ 200 + 4): 9× 2 + [20 + (101 - 51) - 1]= [/tex]
[tex]3204: 9× 2 + (20 + 50 - 1)= [/tex]
[tex] 356× 2 + (70 - 1)= 712 + 69 = 781[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.