Răspuns :
[tex]E(x)=(2x+1)^2+(2x-1)^2-4(2x^2-1) = \\ =4x^2+4x+1+4x^2-4x+1-8x^2+4= \\ =8x^2+2-8x^2+4=2+4= \boxed{6}[/tex]
[tex]E(x)=(2x+1)^2+(2x-1)^2-4(2x^2-1)= 4x^2+4x+1+4x^2-4x+1-8x^2+4=6\\ \\ Deci,\ \forall x\in\mathbb{R},\ E(x)=6 \Rightarrow E(10)=6[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.