Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a = 5√2 + 3√5
b = 5√2 - 3√5
mg(a,b) = √(a·b)
mg(a,b) = √[(5√2 + 3√5)·(5√2 - 3√5)] =
= √(50-45) = √5
[tex]M_G=\sqrt{a\cdot b}=\sqrt{(5\sqrt2+3\sqrt5)\cdot (5\sqrt2-3\sqrt5) } = \\ =\sqrt{(5\sqrt2)^2-(3\sqrt5)^2}=\sqrt{(\sqrt{50})^2-(\sqrt{45})^2}= \\ =\sqrt{50-45}=\boxed{\bold{\sqrt5}}[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.