Răspuns :
Răspuns:
a)
[tex]=[(\frac{9}{25} *\frac{25}{4} )*\frac{2}{3} ]^{3} +\frac{27}{4} =[/tex]
[tex]=(\frac{9}{4} *\frac{2}{3} )^{3} +\frac{27}{4} =[/tex]
[tex]=(\frac{3}{2} )^{3} +\frac{27}{4} = \frac{27}{8} +\frac{27}{4} =[/tex]
[tex]= \frac{27+2*27}{8} =\frac{81}{8}[/tex]
b)
[tex]=\frac{18}{7} :[(\frac{3}{5} )^{2} *\frac{25}{9} ]*\frac{7}{3} =[/tex]
[tex]=\frac{18}{7} :(\frac{9}{25} *\frac{25}{9} )*\frac{7}{3} =[/tex]
[tex]=\frac{18}{7} :1*\frac{7}{3} =\frac{18}{7} *\frac{7}{3} =6[/tex]
c)
[tex]=\frac{13}{2} -[(\frac{5+9}{15} *\frac{15}{7} )^{2} -\frac{7}{2} ]=[/tex]
[tex]=\frac{13}{2} -(2^{2} -\frac{7}{2} )=[/tex]
[tex]=\frac{13}{2} -\frac{8-7}{2} =\frac{13}{2} -\frac{1}{2} =[/tex]
[tex]=\frac{12}{2} =6[/tex]
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.