Răspuns :
Răspuns:
genul liric cuprinde totalitatea operelor literare scrise în proza sau în versuri în care autorul își exprimă în mod direct sentimente, gânduri și idei prin intermediul figurilor de stil și al imaginilor artistice, având ca mod de expunere descriere.
în opinia mea, poezia „...” de ... face parte din sfera operelor lirice deoarece prezintă următoarele trăsături specifice; se folosește un limbaj artistic expresiv ce include imagini artistice și figuri de stil, are ca mod de expunere predominant descrierea, se folosesc mărci ale subiectivitatii (mărci lexico-gramaficale: pronume și verbe de persoana I și a II-a).
în primul rând, limbajul pe care îl folosește autorul este unul expresiv, pentru a înfrumuseța opera și pentru a stârni atenția cititorului, figurile de stil; epitetele „apa tulbure”, „plânsul cel zadarnic” sunt folosite cu scopul de a da cititorului o senzație de neliniște, inversiunea „proaspetele flori” existentă pentru a descrie puritatea florilor, comparația „trecând ca un paharnic” și imaginile artistice; vizuală „am văzut ființa ploii”, auditivă „trecea foșnind de-atâtea ori”.
în al doilea rând, mărcile subiectivitatii își fac simțită prezența prin pronume și verbe la persoana I și a II-a, cum ar fi: am văzut, noastre.
în concluzie, fiind date cele de mai sus, opera literara „...” de ... aparține genului liric deoarece cuprinde toate trăsăturile acestuia.
(îmi cer scuze pentru eventualele greșeli gramaticale).
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Limba română. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.