Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
[tex]1 \frac{5}{6} + \frac{^{2)} 4}{3} - \frac{^{3)} 1}{2} - 0.(25) = \\ \frac{1 \cdot6 + 5}{6} + \frac{8}{6} - \frac{3}{6} - \frac{25}{99} = \\ \frac{6 + 5}{6} + \frac{8}{6} - \frac{3}{6} - \frac{25}{99} = \\ \frac{11}{6} + \frac{8}{6} - \frac{3}{6} - \frac{25}{99} = \\ \frac{19}{6} - \frac{3}{6} - \frac{25}{99} = \\ \frac{ {16}^{(2} }{6} - \frac{25}{99} = \\ \frac{^{33)} 8}{3} - \frac{25}{99} = \\ \frac{264}{99} - \frac{25}{99} = \boxed{ \bold{\frac{239}{99} }}[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.