Răspuns :
Explicație pas cu pas:
[tex]x = \frac{3}{ \sqrt{3} } + ( - 1) {}^{2020} - \sqrt{3} = \frac{3 \sqrt{3} }{3} + 1 - \sqrt{3} = 1[/tex]
[tex]y = \sqrt{(1 - \sqrt{3}) ^{2} } + \sqrt{(2 - \sqrt{3}) ^{2} } = |1 - \sqrt{3} | + |2 - \sqrt{3} | = \sqrt{3 } - 1 + 2 - \sqrt{3} = 1[/tex]
media ponderată=1×2+1×3/2+3=5/5=1
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.