Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Notam: x^2 +2x = p
La numarator:
p^2 +4p +3 = 0, delta = 16 -12 = 4
p1,2 = (-4 +- 2)/2
p1 = -3, p2 = -1
La numitor:
p^2 +5p +6 = 0, delta = 25-24 = 1
p1,2 = (-5 +- 1)/2
p1 = -3, p2 = -2
Fractia:
(p-(-3))(p-(-1))/(p-(-3))(p-(-2)) =
(p +3)(p+1)/(p+3)(p+2)=
(p+1)/(p+2) =
(x^2 + 2x +1)/(x^2 +2x +2) =
(x+1)^2/((x+1)^2 +1)
Cum (x+1)^2 +1) > 0, x ∈ R
La fel si restul
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.