Răspuns :
Răspuns:
continuam rezolvarea prin metoda substitutiei inlocuind in a doua ecuatie pe x
8 - y - 2y = -1
8 + 1 = 3y
9 = 3y
y = 3
x = 8 - 3
x = 5
continuam rezolvarea prin metoda reducerii adunand cele doua ecuatii:
2x + 2y + x - 2y = 16 - 1
3x = 15
x = 5
y = 8 - x = 8 - 5
y = 3
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.