Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
c) 3 1/4 - 4·(-0,5) = (3·4+1)/4 - ²⁾4·(-1/2) =
= 13/4 - (-8/4) = (13+8)/4 = 21/4
f) (12,5-5)·2/15 = 7,5 · 2/15 = 15/15 = 1
c) 3/2 - 3/4· (-1/2) = ⁴⁾3/2 + 3/8 = (12+3)/8 = 15/8
f) 0,(4) +5·3⁻² = 4/9 + 5/9 = (4+5)/9 = 9/9 = 1
3⁻² = 1/3² = 1/9
(-)·(-) = (+)
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.