Răspuns :
Răspuns:
1. in ordine completezi cu:
4/15, 2/15, 12/15, 15/15 = 1
2. 3/7 + 1/7 = 9/7 - 5/7
3. = (7/6 - 1) + (3 - 2/6) = (7/6 - 6/6) + (18/6 - 2/6) = 1/6 + 16/6 = 17/6
Explicație pas cu pas:
Răspuns:
[tex]1. \\ \frac{7}{15} - \frac{3}{15} = \frac{4}{15} - \frac{2}{15} = \frac{2}{15} + \frac{10}{15} = \frac{12}{15} + \frac{3}{15} = \frac{15}{15} = 1 \\ \\ 2. \\ \frac{3}{7} + \frac{}{7} = \frac{9}{} - \frac{5}{7} \\ \frac{3}{7} + \frac{1}{7} = \frac{9}{7} - \frac{5}{7} \\ \\ 3. \\ ( \frac{3}{6} + \frac{4}{6} - 1) + (3 - \frac{2}{6}) = \\ ( \frac{3 + 4 - 6}{6} ) + ( \frac{18 - 2}{6} ) = \\ \frac{1}{6} + \frac{16}{6} = \frac{17}{6} [/tex]
sper că te-am ajutat
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.