Răspuns :
3 × [6 - 2 × ( 12 - a × 5)] = 15 - 9 = 6
6 - 2 × ( 12 - a × 5) = 6 : 3 = 2
2 × ( 12 - a × 5) = 6 - 2 = 4
12 - a × 5 = 4 : 2 = 2
a × 5 = 12 - 2 = 10
a = 10 : 5
a = 2
Explicație pas cu pas:
ღSalutare!ღ
9+3×[6-2×(12-a×5)]=15
3×[6-2×(12-a×5)]=15-9
3×[6-2×(12-a×5)]=6
6-2×(12-a×5)=6:3
6-2×(12-a×5)=2
2×(12-a×5)=6-2
2×(12-a×5)=4
12-a×5=4:2
12-a×5=2
a×5=12-2
a×5=10
a=10:5
a=2
Succes!!;)
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.