Răspuns :
Răspuns:
1) 2+3=x ; x=5 ; 2) -x>-4 ; x<4 ; 3) -2*(-1)-a=5 ; 2-5=a ; a=-3 ; x=9
Explicație pas cu pas:
Salutare!
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
1. Soluția ecuației 2 - x = -3 este:
2 - x = -3 => -x = -3 - 2 => x = 5
2. Dacă x este un număr întreg pozitiv, atunci soluția inecuației -x + 2 > -2 este:
-x + 2 > -2 => -x > -2 - 2 => -x > -4 => x < 4 => x = 4
3. Dacă x = -1 este soluția ecuației -2x - a = 5 atunci a este egal cu:
-2x - a = 5 => -2 • (-1) - a = 5 => 2 - a = 5 => a = 2 - 5 => a = -3
4. Soluțiile ecuației x = 9 sunt x = { 9 }.
Succese! :)
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.