Răspuns :
Dacă știm ca z = 3-i atunci trebuie doar sa inlocuiesti pe z din ecuatia z²-6z+10
(3-i)² - 6(3-i)+10 = 3²-2*3*(-i) +i²-18+6i + 10 = 9+6i+(-1) -8+6i = 1-1 = 0
Răspuns:
este!!
Explicație pas cu pas:
- varianta 1
aflam radacinile ecuatiei
z1.2=(6±√(36-40))/2=(6±2i)/2=3±i, deci 3-i este radacina a ecuatiei
- varianta 2
inlocuire directa
z²=9-6i+i²=9-6i-1=8-6i
8-6i-6(3-i)+10= 8-6i-18+6i+10=-10+10=0
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.