Răspuns :
[tex]mg = \sqrt{a \times b} [/tex]
[tex]mg = \sqrt{(5 \sqrt{2} - 1) \times (5 \sqrt{2} + 1) } [/tex]
observăm formula:
a²-b²=(a-b)(a+b)
[tex]mg = \sqrt{(5 \sqrt{2}) {}^{2} - 1 {}^{2} } [/tex]
[tex]mg = \sqrt{50 - 1} = \sqrt{49} = 7[/tex]
Răspuns:
[tex](5 \sqrt{2} - 1) \times (5 \sqrt{2} + 1) \\ (5 \sqrt{2} ) {}^{2} - 1 = 49[/tex]
Toate astea cu radical deasupra, apoi va vedi radical din 49,adica 7 deci Mg=7
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.