Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(x-1)(x-2) < 1-x <=>
x²-2x-x+2 < 1-x <=>
x²-3x + 2 - 1 + x < 0 =>
x²-2x + 1 < 0 <=>
(x-1)² < 0
(x-1)² ≥ 0 ; (∀) x ∈ R =>
Solutie : x = ∅
(x-1)(x+2) < 1-x <=>
x²+2x-x-2 < 1-x <=>
x²+x+x -2-1 < 0 <=>
x²+2x-3 < 0
x²+2x-3 = 0 ; a = 1 ; b = 2 ; c = -3
Δ = b²-4ac = 2²-4·1·(-3) = 4+12 = 16
√Δ = √16 = 4
x₁,₂ = (-b±√Δ)/2a = (-2±4)/2
x₁ = (-2-4)/2 = -6/2 = -3
x₂ = (-2+4)/2 = 2/2 = 1
x I -∞ -3 1 +∞
x²+2x-3 I ++++++++++0--------0++++++++ =>
x ∈ (-3 ; 1)
[tex]\it (x-1)(x+2)<1-x \Rightarrow (x-1)(x+2)+x-1<0 \Rightarrow (x-1)(x+2+1)<0 \Rightarrow \\ \\ \Rightarrow (x-1)(x+3)<0 \Rightarrow x\in(-3,\ 1)[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.