👤

republica moldova proiect power point
vă rog​


Răspuns :

Răspuns:

Este situată în sud – estul Europei și se învecinează cu România la Vest și cu  Ucraina la Nord, Est și Sud. Este o țară fără ieșire la mare, Marea Neagra fiind potențial accesibilă printr-o fâșie a Dunării aflată în extremitatea sudică. Republica Moldova și-a proclamat independența în anul 1991. Lungimea totală a frontierelor este de 1.389 km. Țara ocupă o suprafață de 33.843 km2, din care 472 km² sunt ape. Relieful actual al Republicii Moldova este fragmentat, reprezentat printr-o succesiune de podișuri și câmpii relativ joase. Cele mai lungi râuri sunt Nistru, Prut, Răut, Bâc, Botna, Ichel, Cogâlnic și Ialpug. Lacurile naturale nu sunt numeroase, majoritatea fiind amplasate în luncile râurilor Prut și Nistru.

Moldova este o țară ce poate fi ușor îndrăgită odată ce sunt cunoscute aspectele principale ale culturii tradiționale și geografiei.

Republica Moldova este plasată în zona cu climat temperat-continental, influențat de apropierea de Marea Neagră și de interferența aerului cald-umed din zona mediteraneană, cu umiditate insuficientă, ceea ce determină o frecvență mare a secetelor. Iernile sunt blânde iar verile călduroase. Cele 4 anotimpuri sunt bine evidențiate. Temperaturile medii se situează în jurul valorii de -5 °C — -3 °C în luna ianuarie, 15 °C în luna mai, 19,5 °C — 22 °C în luna iulie iar în luna noiembrie temperatura medie coboară la 3 °C — 5 °C. Este important de reținut faptul că programul de funcționare al unor obiective turistice de interes poate suferi modificări în funcție de anotimp.