Răspuns :
Răspuns: 0,(7)
Explicație pas cu pas:
1,(3) = (13-1)/9 = 12/9 = simplificam cu 3 = 4/3
0,2(6) = (26-2)/90 = 24/90 = simplificam cu 6 = 4/15
1,5 = 15/10
2,8 = 28/10
{[1,(3)]²+0,2(6)×1,5}:2,8 =
[ (4/3)² + (4/15) × 15/10] : 28/10 =
[ 16/9 + 4/10] × 10/28 =
[ (160 + 36)/90] × 10/28 =
196/90 × 10/28 =
7/9 =
0,(7)
#copaceibrainly
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.