Răspuns :
a+b=3√7 -5√2 + 5√7 + 2√6
se aduna primul cu al treilea si iti va da
a+b=8√7 -5√2 + 2√6
si ramane asa pentru ca trebuie sa fie aceeasi cantitate sub radical ca sa poti sa le aduni sau sa le scazi
iar
b-a=5√7 + 2√6-(3√7 -5√2)
deoarece e minus in fata parantezei se schimba semnele cand desfaci paranteza
deci
b-a=5√7 + 2√6-3√7 +5√2
si la fel se scade 5 √7-3√7
si o sa iti dea
b-a=2√7 + 2√6+5√2
si ramane asa
se aduna primul cu al treilea si iti va da
a+b=8√7 -5√2 + 2√6
si ramane asa pentru ca trebuie sa fie aceeasi cantitate sub radical ca sa poti sa le aduni sau sa le scazi
iar
b-a=5√7 + 2√6-(3√7 -5√2)
deoarece e minus in fata parantezei se schimba semnele cand desfaci paranteza
deci
b-a=5√7 + 2√6-3√7 +5√2
si la fel se scade 5 √7-3√7
si o sa iti dea
b-a=2√7 + 2√6+5√2
si ramane asa
a+b= 3√7-5√2 + 5√7+2√6=8√7 - 5√2 + 2√7 ( aduna cei care au acelasi numar sub radical )
a-b= 3√7-5√2-5√7-2√6=-2√7-5√2 -2√6 ( minus in fata parantezei schimba semnele din interiorul ei , de aceea am pus minus la 2√6 , si am scazut din nou numerele care au acelasi numar sub radical , dar cum 5 este mai mare ca 3, am pus semnul numarului mai mare , adica - )
a-b= 3√7-5√2-5√7-2√6=-2√7-5√2 -2√6 ( minus in fata parantezei schimba semnele din interiorul ei , de aceea am pus minus la 2√6 , si am scazut din nou numerele care au acelasi numar sub radical , dar cum 5 este mai mare ca 3, am pus semnul numarului mai mare , adica - )
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.