Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
aplici s=x+y si
p=xy
e) devine
s+p=11
sp=30
scrii ecuatia
z²-11z+30=0
rezovand cu viete sau cu Δ, obtii imediat
s=5 si p=6....care te duice la
x²-5x+6
x1=2 y1=3 x2=3 y2=2
s=6 si p=5 x²-6x+5=0...x3,4=(6±√16)/2...x3=5... y3=1
sau simetric, ca de aceea ii zice simetric
x4=1.....y4=5
f) p+s=7
p-3s=-9
3p+3s+21
p-3s=-9
4p=12....p=3....s=4
z²-4z+3=0
p=3....s=1
x²-x+3=0...x1,.2∉R
x1=(1+i√11)/2 y1=1-x1==(1-i√11)/2
x2==(1-i√11)/2 y2= =(1+i√11)/2
p=1...s=3
x²-3x+1=0
x3,=(3-√5)/2...y3,=3-(3-√5)/2 =(3+√5)/2
x4=(3+√5)/2...y3,=3-(3+√5)/2 =(3-√5)/2
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.