Răspuns :
Răspuns:
Eu o să-ți zic doar de domniile acestor regi, nu de viata lor personala.
Carol l. A condus România între 1866 și 1914. Pe vremea s-a, România a obținut statutul de regal pe data de 10 mai 1881. Tot pe vremea s a România și a obținut indenpendenta fata de imperiul otoman obținând Dobrogea. Iar în 1913 a obținut cadrilaterul ca urmare al celui de al doilea război balcanic. De asemenea, România a cunoscut o mare creștere economica, făcându-se 3800 km de cale ferata.
Ferdinand. 1914-1927. Pe vremea s a s a format România mare.
Carol ll. 1930-1940. El care deși a fost de moștenit de tatăl sau a dat o lovitura de stat împotriva fiului sau si a devenit rege. Deși pe vremea s a România a cunoscut cea mai mare creștere economica tara era foarte destabilizata din cauza legionarilor. Pana la urma l a imouscat pe liderul legionar, codreanu, în 1938. După, datorita începerii ww2 și înțelegerii dintre Hitler și stalin, România a pierdut Basarabia, Buceagul și Bucovina de Nord. După, a venit dictatul de la Viena și România a pierdut Transilvania de Nord și cadrilaterul. Din cauza asta, Carol a trebuit sa abdice din cauza protestelor.
Mihai l. 1927-1930, 1940, 1947. El a venit la Domnie după moartea lui Ferdinand dar încă era copil asa ca a fost regenta pana la lovitura de stat data de tacsu. După abdicarea lui tacsu din 1940 el a devenit rege dar formal căci puterea în stat era atribuita mareșalului Antonescu. Abia în 1944 l a dat jos văzând ca armatele sovietice cucereau România. Astfel, el a reușit sa recupereze Ardealul de Nord
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Istorie. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.