Răspuns :
Răspuns:
1. Autorul își exprimă indirect ideile și sentimentele prin intermediul acțiunii și al personajelor.
2. Are o acțiune ce poate fi prezentată pe momentele subiectului literar și anume: expoziție, intrigă, desfășurarea acțiunii, punctul culminant și deznodământul.
3. Are personaje care săvârșesc acțiunea. 4. Personajele sunt fictive, însă pot părea de multe ori reale și sunt rodul imaginației autorului.
5. Este prezent autorul. Se poate observa prezența naratorului prin folosirea verbelor la persoana a III-a (narator obiectiv) și persoana I (narator subiectiv).
6. Modul de expunere specific genului epic este narațiunea, folosită în relatarea faptelor ori evenimentelor în ordine cronologică. Narațiunea este completată și de descriere și dialog, iar uneori și de monologul interior, atunci când sunt povestiri de tip jurnal la persoana I.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Limba română. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.