Răspuns :
Desigur, după cum știm, oamenii au avut o curiozitate permanentă
referitoare la sensul existenței lor. Această căutare continuă a produs, dincolo de întrebări, o serie de răspunsuri interesante.
Întrebările, generate de întrebarea inițială: "Care este sensul vieții ?", au generat alte întrebări. Evident că nu s-a ajuns la un consens în ceea ce privește oportunitatea acestor noi întrebări.
Răspunsurile date, uneori doar tangențial cu impulsul vulcanic
al întrebărilor multiplicative, au adus, pentru o vreme, un oarecare sens
al existenței noastre umane, construind astfel edificii ale gândirii
teoretice, speculative, mai ales.
Un poet, un filozof al culturii, un spirit înalt de talia și prestigiul marelui nostru gânditor, Lucian Blaga, nu putea ocoli o asemenea profundă întrebare, despre sensul vieții, despre procesul descoperirii acestui sens, dincolo de aparențele vieții de zi cu zi, sau chiar incluzând această apariție a aparenței. Concluzia clară este că și atunci când, la finalul demontării oricărui sens al vieții, existența pare a nu avea un sens prins în manifestările noastre cognitive, rămâne loc de o nouă abordare, deci de un nou și fulgurant efort de a stabili
care este sensul vieții noastre.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Limba română. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.