👤

2. Se consideră expresiile
E(x) = x² + 3x - 10 și F(x)=(x - 2)· E(x + 3) - (x +1). E(x),
unde xeR.
a) Descompuneți în factori expresia E(x).​


Răspuns :

Răspuns:

E = (x - 2) · (x +5)

Explicație pas cu pas:

E(x) = x² + 3x - 10

E(x) = x² + 3x - 10 = x² + 3x + 7x - 7x - 14 + 4 = (x² - 4x + 4)  + 7x - 14 =

= [tex](x-2)^{2}[/tex] + 7 · (x - 2) = (x - 2) · ((x - 2) + 7) = (x - 2) · (x - 2 +7) = (x - 2) · (x +5)

Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.


Zone Alte intrebari