Răspuns :
Răspuns:
[tex] \frac{3}{7} + \frac{1}{14} - \frac{1}{2} + \frac{5}{12} = (aducem \: la \: acelasi \: numitor) = \\ = \frac{6}{14} + \frac{1}{14} - \frac{7}{14} + \frac{5}{12} = \frac{6 + 1 - 7}{14} + \frac{5}{12} = \\ = \frac{0}{14} + \frac{5}{12} = 0 \: + \frac{5}{12} = \frac{5}{12} [/tex]
Explicație pas cu pas:
prima fracție am amplificat-o cu 2
a treia fracție cu 7
iar a doua fracție și ultima le-am lăsat așa cum sunt.
Sper că te-am ajutat!
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.