Răspuns :
Răspuns:
[tex]f(x)=ax+b[/tex]
[tex]A(2,1);B(6,-1)=>\\f(2)=1 <=>2a+b=1\\f(6)=-1<=>6a+b=-1|*(-1)\\2a+b=1 (1)\\-6a-b=1(2)\\(1)+(2)=2a-6a+b-b=1+1<=>-4a=2=>a=-\frac{1}{2}\\=> b=1-2a=1-2(-\frac{1}{2})=>b=2[/tex]
[tex]f(x)=-\frac{1}{2}x+2[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.