Răspuns :
Răspuns:
x = 1 ; y = 3
Explicație pas cu pas:
{3x +y =6 I·(-3) =>
{2x +3y =11
{-9x-3y = -18
{2x+3y = 11
__________
-7x / = -7 => x = -7:(-7) => x = 1
2·1 +3y = 11 => 3y = 11-2 => 3y = 9 =>
y = 9:3 => y = 3
Răspuns:
Amplificam prima relație cu 3
9x+3y=18
2x+3y=11
Scădem relatiile:
__________________
7x=7 deci x=1
Înlocuim pe x cu 1 in prima relație neamplificata:
3+y=6
y=3
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.