Răspuns :
Răspuns:
3
Explicație pas cu pas:
2 2/3 × 1 2/4 - 1 1/5 × 1 1/4 × 2/3 = ?
__________________________
2 2/3 = (2 × 3 + 2)/3 = 8/3
1 2/4 = (1 × 4 + 2)/4 = 6/4 = 3/2
1 1/5 = (2 × 5 + 1)/5 = 6/5
1 1/4 = (1 × 4 + 1)/4 = 5/4
_______________________
8/3 × 3/2 - 6/5 × 5/4 × 2/3 (simplificăm) =
4 - 2 × 1/2 (simplificăm) = 4 - 1 = 3
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.