Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
1+2+3+.....+73 = [tex]\frac{(primul termen+ultimul termen)* numarul de termeni}{2} = \frac{(1+73)*73}{2} = \frac{74*73}{2} = 73*37 = 2 701[/tex]
Răspuns:
1+2+3+...........+73 =
n(n+1)/2 = 73(73+1)/2 = (73×74)/2 = 73×37 = 2701
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.