Răspuns :
Răspuns:
b.
3(x-1)=5x+2
3x-3=5x+2
5x-3x=2+3
2x=5
x=5/2
e.
3(2x+7)=9
6x+21=9
6x=9-21
6x=-12
x=-2
h.
-2²+3(x+5)=x+8
4+3x+15=x+8
3x-x=8-15-4
2x=-11
x=-11/2
k.
2(x+1)=4(x-1)
2x+2=4x-4
2x-4x=-4-2
-2x=-6
x=3
sper ca team ajutat
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.