Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Gf∩Ox => f(x)=0
Gf∩Oy => x=0
aceste doua formule le aplici pentru fiecare functie in parte. o sa-ti fac exemplu la a).
a)f(x) =x²-1
Gf∩Ox => f(x)=0 => x²-1 =0 => x²=1 => x= ±1 => A(-1,0) B(1,0)
Gf∩Oy=> x=0 => f(0) = 0²-1 = 0-1 = -1 => C(0,-1)
2) Vf( [tex]\frac{-b}{2a} ; \frac{-Δ}{4a}[/tex]) acel semn de la numaratorul lui 4a este de fapt Δ .
a) [tex]\frac{-b}{2a} = \frac{-(-4)}{2*2} = \frac{4}{4}=1[/tex]
Δ=b²-4ac = (-4)²-4*2*5 = 16-40 = - 24
[tex]\frac{- Δ}{4a} = \frac{-(-24)}{4*2} = \frac{24}{8} = 3[/tex]
Deci Vf(1,3)