Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
b)AB=[tex]\sqrt{(1-a)^{2}+(2-0)^{2} } = \sqrt{1-2a+a^{2}+4}=\sqrt{a^{2}-2a+5}[/tex]
c)drepunghic in A => AB²+AC²=BC² => a²-2a+5+49-14a+a²+16 = 40 =>
2a²-16a+30=0 :2 => a²-8a+15=0
Δ=(-8)²-4*1*15 = 64-60=4
[tex]a_{1/2}= \frac{8+-2}{2}[/tex] => [tex]a_{1} = 3 si a_{2}=5[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.