Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
2 stinga) (m+1)x-4=0,x=1/3
(m+1)*1/3-4=0=>1/3*m=4-1/3=>1/3*m=11/3=>m=11
2 dreapta)3x-2a+1=0,x=-2
3x-2a+1=0=>3*(-2)-2a+1=0=>-6-2a+1=0=>-2a=5=>a=-2/5
3 dreapta) a)[tex]\sqrt{2} *x+3=4[/tex]=>[tex]\sqrt{2} *x=1[/tex]=>x=[tex]1/\sqrt{2}[/tex]
b)1/3* (x - [tex]\sqrt{5}[/tex]) = 1/4* (x + [tex]\sqrt{5}[/tex])=>4x-4[tex]\sqrt{5}[/tex]=3x+3[tex]\sqrt{5}[/tex]=>x=7[tex]\sqrt{5}[/tex]
4 stinga)
{2 x - y = 4, {2 x - y = 4 {2 x - y = 4
-(scadem din prima ec)=> => (inlocuim in prima ec) =>
{x + 3 y = 2 {x-4y=2 {x=2+4y
{4+8y-y=4 {7y=0 {y=0
{x=2+4y {x=2+4y {x=2
Solutiile ecuatie sunt x=2,y=0
4 dreapta)
{-2x+3y=10 {-2(2-2y)+3y=10 {-4+4y+3y=10 {7y=14 {y=2
{x+2y=2 {x=2-2y {x=2-2y {x=2-2y {x=-2
Solutiile ecuatie sunt x=-2,y=2
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.