Răspuns :
Răspuns:
x=3 ; y= - 1
Explicație pas cu pas:
{ 2x + y = 5 |*2
{ 3x + 2y = 7
.............................
4x+2y=10
3x+2y=7
................................
x / = 10-7 => x=3
3x+2y=7
3*3+2y=7
9+2y=7
2y= 7 - 9 => 2y= -2 => y= (-2) : 2 => y= -1
{x=3
{y= -1
Răspuns:
y = -1
x = 3
Explicație pas cu pas:
2x + y = 5
3x + 2y = 7
metoda substitutiei, scoatem pe y in functie de x, din prima ecuatie, apoi inlocuim pe y in a doua ecuatie.
y = 5 - 2x
3x + 2y = 7
y = 5 - 2x
3x + 2(5 - 2x) = 7
y = 5 - 2x
3x + 10 - 4x = 7
y = 5 - 2x
10 - x = 7
y = 5 - 2x
x = 3
y = 5 - 2*3
x = 3
y = -1
x = 3
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.