Răspuns :
Răspuns:
Portretul taranului roman este conturat frumos prin intermediul figurilor de stil. Taranii din munti sunt descrisi ca ,,figuri de mirare”, ,,iuti si ... ca apele”, ,,rabdatori in suferinti” ceea ce sugereaza responsabilitate, harnicie si calmitate. Acestia se bucura de viata, ,,placandu-le dragostea, si betia, si datinile”, fiind modesti, dar purtand portul popular cu mandrie deoarece ,,le lasa drept mostenire copiilor si nepotilor”. Acestia se diferentiaza prin vestimentatie, avand ,,tinute menite a le atesta statutul social”.
Explicație: Adjectivele, figurile de stil (comparatia, epitetul, enumeratia etc.) sunt utilizate deseori pentru a descrie oameni, evenimente, locatii, fenomene ale naturii. Trebuie sa extragi cateva descrieri, iar apoi comentezi pe baza lor.
* Unde am pus ... inseamna ca nu am inteles scrisul. Tu vei scrie cuvantul asa cum este in carte.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Evaluare Națională: Lb. Română . Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.