Răspuns :
Bună!
8. Din păcate nu am textul în față dar uite :
Personificarea este atunci când atribui unui lucru care nu este o persoană o însușire omeneasca. De exemplu : "Florile dansează pe ritmul vântului." (Florile nu pot dansa) sau "Copacii haioși." (copacii nu sunt haioși)
Ca să îți fie mai ușor, ai și cuvântul "personificare" care pot să spui că înseamnă două cuvinte : persoana (perso) și modificare (nificare). Nu știu originile acestui cuvânt, dar într-un fel, eu mă gândesc că este corect
La comparație, compari două lucruri, și folosești cuvântul "ca" de cele mai multe ori.
De exemplu : "Bujorii îi arătau ca două petale de trandafir roșu" (scuze dacă nu are sens). Sper că ai înțeles aici! Ghidează-te după acest "ca".
9. Maria, Ioana și Andreea merg la cumpărături.
Avem : Maria, Ioana și Andreea. Subiectul cred că îl știi, este o funcție sintactică și atunci când te gândești că este multiplu, enumerați de cele mai multe ori, este cea mai simplă metodă.
10. Vom felicita o colegă pentru reușita sa.
Dragă Anastasia,
Mă bucur enorm pentru că ai ajuns în finală. Știu cât de mult te-ai străduit și mă bucur deoarece nu te-ai dat bătută.
Toți colegii te felicită și suntem bucuroși. Îți dorim mult succes în continuare și, cine știe, poate ne vei aduce un trofeu când vei reveni.
Îți ținem pumnii!
- cu drag, Sabrina și colegii tăi
- <3
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Limba română. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.