Răspuns :
Răspuns: n = 10
Explicație pas cu pas:
4 × [28 + (n + 2 ) : 6 ] - 5 = (37 - 14 ) × 5
4 × [28 + (n + 2 ) : 6 ] - 5 = 23 × 5
4 × [28 + (n + 2 ) : 6 ] - 5 = 115
4 × [28 + (n + 2 ) : 6 ] = 115 + 5
4 × [28 + (n + 2 ) : 6 ] = 120
28 + (n + 2 ) : 6 = 120 : 4
28 + (n + 2 ) : 6 = 30
(n + 2 ) : 6 = 30 - 28
(n + 2 ) : 6 = 2
n + 2 = 2 × 6
n + 2 = 12
n = 12 - 2
n = 10 → numărul, aflat prin metoda mersului invers
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.