👤

De ce crezi că în cadrul acestui principiu se vorbeşte în
acelaşi timp despre dreptul la educaţie şi despre dreptul
la joacă şi recreere?
• Care consideri că este legătura dintre educaţie şi joacă
şi recreere?
. Care sunt modalitățile prin care te odihneşti?i
Cât timp pentru joacă şi recreere ai într-o zi? Cât timp
aloci într-o zi studiului/activităţilor de învăţare şcolară?


Răspuns :

Răspuns:

Care este cadrul principiului??

Principiul mentionat de tine in comentarii: ,,Copilul are dreptul sa beneficieze de invatamant gratuit si obligatoriu, cel putin in cadrul ciclului primar. Copilul va primi o educatie care sa ii stimuleze cultura generala si sa-l ajute, pe baza unor sanse egale, sa isi dezvolte capacitatiile, judecata individuala si simtul de responsabilitate morala si sociala si sa devina un membru util al societatii. Interesul superior al copilului va fi principiul de bază după care se vor ghida cei care sunt responsabil de educația și îndrumarea copilului. Această responsabilitate aparține în primul rând părinților copilului. Acesta va avea toate oportunitățile pentru joacă și recreere care vor avea aceleași scopuri ca și educația, societatea și autoritățile publice vor face tot ce vrei în putință pentru a simula exercitarea acestui drept.”

Raspuns pentru prima intrebare: Copiii invata jucandu-se, ei fiind intr-o continua dezvoltare. Daca un copil nu ar avea momente de recreere, mintea sa s-ar obosi si nu va putea oferi randament/succes scolar. Consider ca legatura dintre educatie, joaca si recreere este strans legata deoarece copiii au nevoie sa descopere tainele cunoasterii prin joaca, fiind ghidati de adulti in procesul educational. De exemplu, prin curiozitate, creativitate ajung sa invete noi informatii necesare pentru dezvoltarea individuala.

Raspuns pentru a doua intrebare: Modalitatile prin care ma odihnesc sunt diverse. Reusesc sa ma odihnesc atunci cand dorm suficient, mananc sanatos, practic sport, ascult muzica, meditez sau ma plimb prin parc.

Raspuns pentru ultimele intrebari: Diminetile din cursul saptamanii ma fascineaza prin orele de la scoala, dar cel mai mult ma incanta pauzele de 10 minute care imi permit sa comunic cu prietenii mei, colegii. In general, am 4-5 ore de recreere, timp in care ma ocup de pasiunile mele (pictatul, dansul). Timpul petrecut pentru studiu variaza, acordand aproximativ 5 ore pe zi.

Explicatie: La ultimele intrebari raspunsurile sunt subiective. Este de preferat sa raspunzi onest la ele, sa descrii programul tau.