Răspuns :
a)
[tex]( - \frac{4}{3}) \times ( - \frac{5}{8} + \frac{1}{4} ) [/tex]
[tex]( - \frac{4}{3} ) \times ( - \frac{3}{8} )[/tex]
[tex] \frac{1}{2} [/tex]
d)
[tex]0.75 \times ( - \frac{7}{3} + \frac{5}{6} )[/tex]
[tex] \frac{3}{4} \times ( - \frac{3}{2}) [/tex]
[tex] - \frac{9}{8} [/tex]
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
primul mod
= -4/3*(-5/8) - 1/4*4/3
= se simplifica .....4 cu 4
= 20/24- ⁸⁾1/3
=20/24-8/24
= 12⁽¹²/24¹²
= 1/2
-
al doilea mod
=-4/3*(-5/8+²⁾1/4)
= -4/3*(-5/8+2/4)
=-4/3*(-3/8)
= se simplifica 4 cu 8 ramane 2 si 3 cu 3
=1/2
-
= 75/100 *(-7/3) + 75/100 *5/6
=se simplifica 75 cu 100 prin 25
= 3/4*(-7/3) +3/4*5/6
= se simplifica 3 cu 3
=-7/4 + 3/4*5/6
= -²⁾7/4+5/8
= -14/8+5/8
= -9/8
-
-
75/100*(-²⁾7/3+5/6)
=3/4*(-14/6+5/6)
=3/4*( -9/6)
=se simplifica 3 cu 6 (ramane 2)
= -9/4*2
=-9/8
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.