👤

2(x+3) – 3y = 2 metoda substitiei
15x-3(2x-1)= -4
repede va rog​


Răspuns :

15x - 3(2x-1) = 15x - 6x +3

9x+3 = -4

9x= -4 - 3= -7

x= -7/9

2(-7/9 +3) - 3y =2

2 * (-7+27)/9 -3y = 2

2* 20/9 - 2 = 3y

(40-18)/9 = 3y

3y= 22/9

y= 22/27

Am atasat o poza, Succes ! =)

Vezi imaginea Dariusbarbu
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.


Zone Alte intrebari