Răspuns :
Răspuns:
[tex] \frac{3(5}{2(5} + \frac{3(2}{5(2} - \frac{3(1}{10(1} = \frac{15 + 6 - 3}{10} = \frac{21 - 3}{10} = \frac{18(2}{10(2} = \frac{9}{5} [/tex]
Numitorul conum in 2, 5 si 10 din ecuatia 3/2 + 3/5 - 3/10 este 10 si le amplificam.
La penultima ecuatie, le-am simplificat cu 2 ca sa iasa ireductibil.
==strphcriz09==
Salutare!
[tex] \frac{3 {}^{(5} }{2} + \frac{3 {}^{(2} }{5} - \frac{3 {}^{(1} }{10} = \frac{15 + 6 - 3}{10} = \frac{21 - 3}{10} = \frac{18 {}^{(2} }{10} = \frac{18 \div 2}{10 \div 2} = \frac{9}{5} [/tex]
#Succes!
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.