Răspuns :
3 ( x - 1 ) = 5 x + 2
3 x - 3 = 5 x + 2
3 x - 5 x = 2 + 3
- 2 x = 5 | : 2
- x = 2, 5 | × ( - 1 )
x = - 2, 5
9 - 4 ( 5 x - 1 ) = 2 - 6 ( 7 - 8 x )
9 - 20 x + 4 = 2 - 42 + 48 x
- 20 x - 48 x = 2 - 42 - 4 - 9
- 68 x = - 40 - 4 - 9
- 68 x = - 44 - 9
- 68 x = - 53 | : 68
- x = - 53 / 68 | × ( - 1 )
x = 53 / 68
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.