Răspuns :
Înmulțim a doua relație cu -3 și obținem:
-2x + 3y = 11
-21 x -3y = 12
Acum adunam relațiile și se simplifica y:
-23x = 23
x = -1
Înlocuim x în a prima relație ca să îl aflam pe y:
-2 • (-1) + 3y = 11
2 + 3y = 11
3y = 9
y = 3
-2x + 3y = 11
-21 x -3y = 12
Acum adunam relațiile și se simplifica y:
-23x = 23
x = -1
Înlocuim x în a prima relație ca să îl aflam pe y:
-2 • (-1) + 3y = 11
2 + 3y = 11
3y = 9
y = 3
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.