Răspuns :
Răspuns: [tex]\color{red}\LARGE\boxed{\bf 1}[/tex]
Explicație pas cu pas:
[tex]\large \bf \bigg[\bigg(\dfrac{4}{5} +\dfrac{5}{6} \cdot \dfrac{3}{25}\bigg):\dfrac{9}{2}-\dfrac{1}{15}\bigg]\cdot \dfrac{15}{4} +\dfrac{1}{2} =[/tex]
[tex]\large \bf \bigg[\bigg(\dfrac{4}{5} +\dfrac{\not5}{\not 6} \cdot \dfrac{\not3}{\not25}\bigg)\cdot \dfrac{2}{9}-\dfrac{1}{15}\bigg]\cdot \dfrac{15}{4} +\dfrac{1}{2} =[/tex]
[tex]\large \bf \bigg[\bigg(\dfrac{4}{5} +\dfrac{1}{2} \cdot \dfrac{1}{5}\bigg)\cdot \dfrac{2}{9}-\dfrac{1}{15}\bigg]\cdot \dfrac{15}{4} +\dfrac{1}{2} =[/tex]
[tex]\large \bf \bigg[\bigg(\dfrac{8}{10} +\dfrac{1}{10}\bigg)\cdot \dfrac{2}{9}-\dfrac{1}{15}\bigg]\cdot \dfrac{15}{4} +\dfrac{1}{2} =[/tex]
[tex]\large \bf \bigg(\dfrac{9}{10} \cdot \dfrac{2}{9}-\dfrac{1}{15}\bigg)\cdot \dfrac{15}{4} +\dfrac{1}{2} =[/tex]
[tex]\large \bf \bigg(\dfrac{\not9}{\not10} \cdot \dfrac{\not2}{\not9}-\dfrac{1}{15}\bigg)\cdot \dfrac{15}{4} +\dfrac{1}{2} =[/tex]
[tex]\large \bf \bigg(\dfrac{1}{5} -\dfrac{1}{15}\bigg)\cdot \dfrac{15}{4} +\dfrac{1}{2} =[/tex]
[tex]\large \bf\dfrac{2}{15} \cdot \dfrac{15}{4} +\dfrac{1}{2} =[/tex]
[tex]\large \bf\dfrac{\not2}{\not15} \cdot \dfrac{\not15}{\not4} +\dfrac{1}{2} =[/tex]
[tex]\large \bf\dfrac{1}{2} +\dfrac{1}{2} =[/tex]
[tex]\color{red}\LARGE\boxed{\bf 1}[/tex]
==pav38==
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.